Gyakorlati tájékoztatókat készít az Agrárkamara az új családi gazdálkodási formákról

Gyakorlati tájékoztatókat készít az Agrárkamara az új családi gazdálkodási formákról

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Közlönyben a családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kezdeményezett jogszabály révén 2021 januárjától kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások. A kamara több fórumon is gyakorlatias tájékoztatókkal segíti a gazdálkodókat a számukra további kedvezményeket, lehetőségeket hozó változások megismerésében, tudhattuk meg a NAK közleményéből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Országgyűlés 2020 novemberében ellenszavazat nélkül fogadta el a NAK által kezdeményezett, az Agrárminisztériummal, a Pénzügyminisztériummal és az Igazságügyi Minisztériummal közösen kidolgozott törvénytervezetet, amely új alapokra helyezi a mezőgazdasági működési formákat, megreformálja az őstermelőkre vonatkozó szabályokat, a családi gazdaságokat, egyszerűsíti, és az eddiginél is kedvezőbbé teszi az adózási rendszert. A törvény 2021. január 1-jén lép hatályba.

Jövő évtől három szervezeti forma mentén alakul a családi működési formák szabályozása. Ezek az őstermelők, az őstermelők családi gazdaságai (ŐCSG) és a családi mezőgazdasági társaságok (CSMT). Azon működési formák, melyeket a törvény nem érint (például egyéni vállalkozók), változatlan szabályok szerint működhetnek a továbbiakban is. A NAK külön internetes aloldalon is összefoglalja az új jogszabállyal kapcsolatos tudnivalókat. Itt részletesen megismerhető a szabályozás, ki-ki aszerint is tájékoztatást kaphat, hogy jelenleg melyik kategóriába tartozik. A portálon elérhető egy adózási kalkulátor, megismerhetőek a jövőbeni működési formák, illetve az is, hogy az év végéig kinek milyen teendője van a változásokkal kapcsolatban. Az Agrárkamara mindemellett online rendezvényekkel, kiadvánnyal, videókkal is segíti tagjai tájékozódását, eligazodását

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?