Vége! Az egész országban feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Vége! Az egész országban feloldották a tűzgyújtási tilalmat

agrarszektor.hu
Az elmúlt napok időjárásának köszönhetően az ország teljes területén csökkent a tűzveszély, ezért mától az alföldi régióban is megszűnik a tűzgyújtási tilalom. 2020. május 30-tól tehát ismét az ország teljes területén engedélyezett a tűzrakás, de természetesen csakis a szabályok, előírások betartása mellett.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A dunántúli és északi térségben már kedden megszűnt a tűzgyújtási tilalom, ekkor azonban az alföldi régióban még megmaradtak a korlátozások - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ezen alföldi megyékre vonatkozik a mától érvényes feloldó intézkedés: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok.

2020. május 30-tól tehát ismét az ország teljes területén engedélyezett a tűzrakás, de természetesen csakis a szabályok, előírások betartása mellett. A Nébih ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. A tűzgyújtási tilalom visszavonása után is érvényes, hogy erdőterületen csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni, szélcsendes időszakban, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni. Továbbra is fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető tűzeset forrása lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?