Dől a pénz: újabb százmilliárdot zúdítanak a földekre

agrarszektor.hu
Összesen 250 milliárd forintra emelte a kormány azt a hitelkeretet, amelyet az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank az állami földek adásvételéhez folyósíthat. A tavalyi árverezések után a licitek második köre március elejétől kezdődik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MFB megbízásából a Budapest Bank Zrt. folyamatosan adja ki a hitelígérvényeket, hogy a gazdálkodók a március 1-jén kezdődő árverések előtt meggyőződhessenek hitelképességükről - közölte az MFB. A bank eddig 150 milliárd forintot folyósíthatott MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogramjával, ezt a keretet azonban a kormány most 250 milliárdra növelte.

Az ismételten meghirdetett földrészletekre korábban kiadott hitelígérvények 2016. december 31-ig érvényesek, így ezeket nem kell újra igényelni. A 100 milliárd forintos keretnövelést az indokolja, hogy a március 1-jén kezdődő árveréseken a 2015-ben nem értékesített földrészleteken felül újabb, eddig még árverésre nem bocsátott földvagyont is meghirdetnek. A hitelprogramban kiadott hitelígérvények száma és összege is előre vetíti a hiteligény növekedését, emellett az árveréseken a korábbi időszak átlagos piaci áraihoz képest magasabb árszint alakult ki.

Az MFB-NHP Földvásárlási Hitelprogram egyéb feltételei nem módosulnak: a hitel futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében évi fix 1,95 százalék. A hitelt az ügyfelek egyszerűsített és ingyenes hitelbírálati eljárással vehetik igénybe, a hitel a szerződés teljes futamideje alatt díjmentesen előtörleszthető.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?