Zöldség válogató és osztályozó gép

A zöldség válogató és osztályozó gépek képesek arra, hogy szétválogassák a különböző minőségi és méret kategóriába tartozó zöldségeket azok piacra juttatása előtt.

A zöldség válogató és osztályozó gépek szerepet játszanak a termények piacra juttatásának előkészítésében, mivel ezek a zöldségfélék különböző minőségi és méretbeli osztályokban teremnek. Mostanra már nemcsak a vásárlók, de az ipari felhasználók is elvárják, hogy a termelők többé-kevésbé homogén minőségi osztályokban kínálják a megtermelt árut. Ugyanakkor zöldségtermelőknek is érdekévé vált az osztályozás, hiszen a magasabb minőségi kategóriába sorolható termékeket drágábban tudják eladni, mint az alacsonyabb osztályba tartozókat.

Az osztályozás mellett a válogatás legalább ennyire fontos tevékenység az zöldségfajták eladását, felhasználását megelőzően, hiszen ki kell szűrni a fejlődési hibás és/vagy sérült darabokat. Ezt az egyébként eléggé idő- és kézimunkaigényes feladatot a zöldségtermelők szintén igyekeznek minél inkább gépesíteni a zöldség válogató és osztályozó gépek segítségével. A legtöbb zöldségfajtához megtalálhatóak a vonatkozó válogató és osztályozó berendezések. Így például vannak burgonyaválogató és osztályozó gépek, törött répa leválasztók, hosszúság szerinti sárgarépa válogatók, görgős válogatóasztalok, hagyma osztályozó és válogató gépek, uborka válogató, spárga válogató szalag, válogató garatok, paprika válogatógép és egyéb berendezések is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.