Venyigezúzó

A venyigezúzó a gyümölcstermesztés során a lemetszett nyesedékek (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására szolgál. A szőlészetben és a gyümölcsösökben egyaránt használatos.

A venyigezúzókat a gyümölcstermesztés során a lemetszett venyige (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására használják. Ezek jellemzően olyan nagy teljesítményű gépek, amelyek megbirkóznak a fás szárú növények, a különböző fajtájú gyümölcsfák vékonyabb ágainak, gallyainak, illetve a szőlő vékonyabb vesszeinek felaprításával, összezúzásával. Ezekre a gépekre azért van szükség, mert tiszta ültetvény sorközök biztosítása miatt a lemetszett nyesedéket vagy össze kell gyűjteni valamilyen módon, vagy helyben mulccsá kell aprítani.

A venyigezúzókat jellemzően traktorok után (vagy ritkábban elé) lehet kapcsolni, meghajtásuk az erőgép hidraulika rendszerén keresztül történik. A rugalmas munkavégzés biztosítása érdekében léteznek változtatható munkaszélességű gépek is, valamint vannak gyűjtőtartállyal modellek is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.