Teleszkópos rakodó

A teleszkópos rakodó a mezőgazdasági termények és anyagok mozgatására használatos gép. A gép felszerelésétől függően különböző anyagokat tud nagy magasságokban is rakodni.

A teleszkópos rakodó, univerzális használhatósága miatt, igen nagy segítséget jelent a mindennapokban a mezőgazdaságban. Ezeket a gépeket a különféle termények és anyagok rakodási munkáinak elvégzésére használják. A teleszkópos rakodó nagy emelési magassággal (akár 7-10 m) rendelkezik, ezért nélkülözhetetlen bizonyos típusú feladatok elvégzése során. A többféle rakodógéptípus (így a teleszkópos rakodók használata is) alkalmazását a rakodási munkák vonatkozásában a mezőgazdasági anyagok és termények sokfélesége, továbbá az egyes technológiai munkafolyamatok eltérő körülményei és változatossága teszi indokolttá.

A leggyakoribbak az önjáró teleszkópos rakodógépek, amelyek alapja egy összkerékmeghajtású, illetve összkormányzású traktor, amely egy hosszú, kettő vagy három tagból álló kitolható, teleszkópos gémmel van ellátva. A teleszkópos rakodók gémjét leggyakrabban kotrókanállal vagy rakodóvillával szerelik fel.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.