Takarmánykiosztó

A takarmánykiosztó berendezések elengedhetetlenek a nagyüzemi állattartásban. Ezek a gépek képesek a kész takarmányt egyenletesen kiosztani az istállóban levő állatok között.

A takarmánykiosztó berendezések megkerülhetetlenek a nagyüzemi állattartást kiszolgáló modern takarmánytechnológiában. A modern takarmánykiosztó berendezések általában kocsi kialakításúak, hiszen az állatok megfelelő takarmányozása során a mobilitás kiemelten fontos, és az istálló rendszerű szarvasmarhatartás alapgépeinek tekinthetőek. Alapvető feladatuk, hogy az előállított takarmánykeveréket egyenletesen elosszák az állatok között, amelyet azok aztán elfogyaszthatnak.

A takarmánykiosztó kocsik legfontosabb paramétere a tartálytérfogatuk, amely igen széles tartományban mozoghat: az 1 m3-től az 50 m3-ig is terjedhet. A modern takarmánykiosztók egyben takarmánykeverőként is működnek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.