2023. szeptember 28. csütörtök Vencel

Seprőgép

A seprőgép a betonozott, aszfaltozott vagy más szilárd burkolattal ellátott felületek tisztítására, takarítására szolgál. Önjáró és csatlakoztatható változatai is vannak.

A seprőgép alkalmas az utcák, terek, járdák, sétányok, udvarok és mindenféle egyéb betonozott, aszfaltozott vagy más szilárd burkolattal ellátott felületek tisztítására és takarítására. Működési elvüket tekintve a seprőgépek horizontálisan vagy vertikálisan forgó kefékből állnak. A forgó mozgás segítségével a kefe szálai felszedik a tisztítandó felületről a különféle jellegű és minőségű szennyeződéseket, így tisztítva meg a takarítani kívánt területet. A seprőgépek általában vagy önjáró masinák, vagy hidraulikus seprőgépként, kardánhajtással csatlakoznak egy erre alkalmas géphez.

A seprőgépek egyik meghatározó tulajdonsága a munkaszélesség, de az sem mellékes, hogy a kefék által összegyűjtött szemét hogyan tárolódik, vagy tárolódik-e egyáltalán. Kedveltek az úgynevezett gyűjtőkanalas seprőgépek és ismertek különböző gyűjtőtartállyal felszerelt modellek is. Ezek a megoldások jól használhatóak utcaseprésre, gyalogutak, úttestek tisztítására is, ahogyan akár kisebb mennyiségű hó eltakarítása során is alkalmazhatóak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!