Önjáró permetező

Az önjáró permetező olyan növényvédelmi gép, amely önálló motorral és vezérléssel rendelkezik, üzemeltetéséhez nincs szükség traktor használatára.

Az önjáró permetező egy külön kategóriát képez a mezőgazdasági és a növényvédelmi gépek körében. Ezek jellemzően olyan nagy teljesítményű permetezőgépek, amelyek saját motorral és vezérléssel rendelkeznek, így önállóan is képesek munkavégzésre a földeken. Mivel ezek általában a drágább árkategóriájú gépek közé tartoznak, ezért elsősorban a nagyobb gazdaságokban használják őket. Ennek a másik oka, hogy az önjáró permetező hatékonyságát a nagyobb méretű parcellák növényvédelmi munkái során lehet ténylegesen kihasználni.

Az önjáró permetezőgépek tartályméretüket tekintve általában az 500-5000 literes tartományban mozognak, munkaszélességüket tekintve igen hosszú, akár a 20-30 métert meghaladó modellek is elérhetőek a piacon. Az önjáró permetezőgépek nemcsak a növényvédő szerek, de bizonyos műtrágyák kijuttatására is alkalmasak lehetnek.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.