Nyesedékzúzó

A nyesedékzúzó a szőlő lemetszett nyesedékének (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására szolgál. Ezt a gépet jellemzően a traktorok mögé lehet csatlakoztatni.

A nyesedékzúzókat a szőlőtermesztés egyfajta melléktermékének számító, lemetszett nyesedék (kisebb ágak, gallyak) aprítására és zúzására használják a gyümölcsösökben. Általában olyan erősített gépekről van szó, amelyek megbirkóznak a fás szárú növények, különböző fajtájú gyümölcsfák vékonyabb ágainak, illetve gallyainak felaprításával, összezúzásával. A tiszta ültetvény sorközök biztosítása miatt a lemetszett nyesedéket vagy össze kell gyűjteni valamilyen módon, vagy helyben mulccsá kell aprítani.

A nyesedékzúzókat traktorok után (vagy ritkábban elé) lehet kapcsolni, meghajtásuk az erőgép hidraulika rendszerén keresztül történik. A rugalmas munkavégzés biztosítása érdekében léteznek változtatható munkaszélességű nyesedékzúzók (és mulcsozók) is. Ezeknek lehet gyűjtőtartállyal ellátott, illetve gyűjtőtartály nélküli változatai is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.