2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

New Holland

A New Holland a CNH Industrial nagyvállalat része, az olasz-amerikai cég traktorokat, kombájnokat és más mezőgépeket gyárt. Ezek messziről felismerhetőek sötétkék színükről.

A New Holland egy mezőgazdasági gépgyártó cég, a CNH Industrial nevű globális nagyvállalat része. Az eredeti New Holland Machine Company-t 1895-ben, Pennsylvania állam New Holland nevű településén alapították. A vállalatot 1947-ben felvásárolta a Sperry Corporation nevű cég, majd a Ford Motor Company 1986-ban, s végül a FiatAgri 1991-ben. 1999-ben a New Holland része lett a CNH Global (CNH) márkának, amely a Fiat Industrial tulajdonában volt. 2013. szeptemberének végén CNH Global N.V. és a Fiat Industrial S.p.A. egyesültek a hollandiai székhelyű CNH Industrial N.V.-re. A New Holland gépeket és eszközöket a világ számos országában gyártják, míg a jelenlegi adminisztratív központ Torinóban, Olaszországban található. A vállalat termékei mintegy 170 országban érhetőek el.

A New Holland mezőgazdasági termékei közé tartoznak traktorok, kombájnok, bálázók, szecskázók, önjáró permetezők, vetőgépek, hobbi traktorok, egyéb mezőgazdasági és munkagépek, valamint szőlő betakarítók. A gyártó traktorainak teljesítménye 23 és 557 lóerő között mozog, a betakarítógépeké 128-700 lóerő között, de van olyan silózójuk is, ami a 911 lóerős teljesítményt is elérheti.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!