Lemken

A Lemken egy német mezőgazdasági gépgyártó, amely talajművelő gépeket, kultivátorokat, ekéket, vetőgépeket és permetezőket gyárt. Gépei jellegzetes világoskék színűek.

A Lemken egy mezőgazdasági gépek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott német vállalat. A céget 1780-ban Wilhelmus Lemken alapította kovácsműhelyként, és mára a talajművelés, a vetőmag-kijuttatás és a növényvédelem területén vezető vállalattá nőtte ki magát. A Lemken 49 országban van jelen, ebből 14 országban saját értékesítési szervezettel és fiókteleppel rendelkezik.

A Lemken hét generáció óta családi tulajdonban van. A Hassia vállalatot 1996-ban, az RTS (Meppen) és a Jacoby (Hetzerath) vállalatokat pedig 2005-ben vették át. Ez utóbbi két vállalat révén a Lemken előtt a növényvédelmi berendezések piaca is megnyílt. A gyártó az elsődleges talajművelésre való ekéket és altalaj tömörítőket, a tarlók és talajok fellazítására való kultivátorokat, magágy-előkészítő rotációs ekéket, vetőgépeket és szántóföldi permetezőket gyárt és forgalmaz. A Lemken az utóbbi időben elkezdett a robotizált megoldásokkal és a mezőgazdasági robotok fejlesztésével is foglalkozni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.