2023. szeptember 29. péntek Mihály

JCB

A brit JCB elsősorban a markolóiról és kotrógépeiről ismert, de a gyártó mezőgazdasági gépekkel is foglalkozik. Gépeik az iparban megszokott sárga-fekete színűek.

A JCB egy 1945-ös alapítású brit cég, amely építőipari, mezőgazdasági, hulladékkezelési és bontási berendezéseket gyárt. A cég székhelye az angliai Staffordshire-béli Rocesterben található. A vállalkozás által gyártott mezőgazdasági gépek között megtalálhatók a traktorok, a rakodók és teleszkópos rakodók, a villás targoncák, valamint a csuklós billenőkocsik is. A JCB 1991 óta gyártja az egyedülálló Fastrac traktorokat. Ezek a világ leggyorsabb sorozatgyártású traktorai, valamint teljes első és hátsó felfüggesztéssel rendelkeznek. A jelenlegi sorozat az egyik legtermelékenyebb, legsokoldalúbb, legkényelmesebb és legbiztonságosabb traktorsorozat a piacon.

A cég által gyártott traktorok 178-348 lóerő közötti teljesítményre képesek, valamint akár 70 km/h-val is képesek közlekedni az utakon. A JCB teleszkópos rakodói akár 4100 kg-ot is képesek felemelni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!