Homokszóró gép

A homokszóró gépeket leginkább a téli időszakban használják az utak és járdák síkosságmentesítésére. Ezeket a berendezéseket traktorok elé és mögé is lehet rögzíteni.

Ezeket gépek főleg télen kerülnek alkalmazásra, az utak és a járdák síkosságmentesítését végzik velük. A homokot ugyanis széles körben használják a téli síkosságmentesítésre annak előnyös tulajdonságai (pl. környezetvédelmi semlegesség) miatt. Műszaki kivitelezésüket tekintve vannak olyan homokszóró gépek, amelyek a homok mellett só kiszórására is alkalmasak. A homokszóró gépek a homok mellett természetesen más, alternatív jégmentesítő anyagok terítésére is alkalmasak, amennyiben ezt a kiszórandó anyag szemcsemérete lehetővé teszi. Ezeknél a gépeknél függesztett modellek gyakoribbak, amelyeket például traktorok elejére vagy végére lehet rögzíteni, de léteznek vontatott kivitelű gépek is, ezek általában nagyobb kapacitással rendelkeznek.

A homokszóró gépek kapacitásukat tekintve több különféle méretben is kaphatóak. Míg a komolyabb, nagyobb méretű gépek általában fémből készülnek, addig a kisebb kapacitású és könnyebb gépek között műanyag tartállyal ellátott egységek is előfordulnak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.