Erdészeti rönkszállító

A rönkszállító saját motorral rendelkező, faszállításra kialakított önjáró teherautó. Ezeket a kitermelt fatörzsek mozgatására használják.

A rönkszállító kocsikat az erdőgazdálkodás során használják. Ezek az önjáró gépek az erdészeti pótkocsik mellett az erdészeti tevékenység során kitermelt fatörzsek logisztikájában játszanak kulcsszerepet, a fahasábok kisebb-nagyobb távolságra történő szállítására. A rönkszállítók képesek a faanyagot az erdőgazdaságon belül, illetve közúton is mozgatni.

A rönkszállítók az erdészeti gépek igáslovaiként speciális felépítménnyel, platóval rendelkeznek annak érdekében, hogy a súlyos farönköket nagy biztonsággal tudják szállítani akár nagyobb távolságon keresztül is. Ezek a gépek az esetek egy részében önálló rakodásra is alkalmas emelőszerkezettel, daruval rendelkeznek, jócskán megkönnyítve ezzel a fatörzsek fel- és lerakodását.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.