2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Alternáló kasza

Az alternáló kaszák a hagyományos fűkaszák, illetve fűnyíró gépek mellett a zöld területek gondozására valók. Ezek bizonyos takarmánynövények betakarítására is használhatóak.

Az alternáló kaszák a hagyományos damilos fűkaszák, illetve fűnyíró gépek mellett jelenthetnek alternatívát a zöld területeink gondozásában. A megszokott fűkaszálási és gyommentesítési feladatok mellett takarmánynövények, így például lucerna betakarítására is gyakran használhatóak, feltéve, hogy az adott földterület megfelelően kisméretű ahhoz, hogy gyalogosan is bejárható, illetve művelhető legyen. A kézi vezetésű alternáló kaszák nagy segítséget jelenthetnek abban az esetben is, ha egy elhanyagoltabb terület gondozásáról van szó, ahol például egy nagyobb fűnyíró traktor nem férne el, nem tudna megfordulni, vagy egyszerűen a terep egyenetlensége miatt nem jelent reális választási lehetőséget.

Az alternáló kaszák olyan területek gondozására, ápolására való, ahol a damilos fűkasza alkalmazása túl sok munkát jelentene, ugyanakkor a traktoros fűkaszák használata pedig túlzás volna a terület mérete és az azon található akadályok miatt. Az alternáló kaszák másik előnye, hogy sorokba rendezi a levágott növényeket, amit aztán így könnyebben lehet összegyűjteni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!