Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

agrarszektor.hu
Szűk többséggel, némileg meglepetésre elfogadta az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló jogszabályt szerdán, amelyet a környezetvédelmi szakbizottság korábban elutasításra javasolt. A jogszabály célja, hogy 2030-ig Európa leromlott ökoszisztémáinak legalább 20 százalékát helyreállítsák, ez pedig jelentősen kihat a mezőgazdasági termelésre is.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A jogszabály teljes elutasítására irányuló szakbizottsági indítvány, amely jelentős presztízsveszteséget jelentett volna a Green Dealre nézve, korábban nem kapott elegendő támogatást a szavazáshoz.

Nem egyeztek a vélemények

Ez a törvény még azoknak is jó, akik ellene szavaztak

– mondta a szavazást követő sajtótájékoztatón César Luena, szocialista képviselő, aki a téma jelentéstevője volt. Kijelentette: „ez nagy győzelem a tudománynak, a fiataloknak, az embereknek, a mezőgazdaságnak, vagyis mindannyiunknak.”

A tervezet ugyanakkor az elmúlt hónapokban heves kritikákat váltott ki, különösen az Európai Néppárt részéről. A frakció a vita során többször hangoztatta, hogy a törvény jelenlegi formájában veszélyeztetné az európai gazdák és halászok megélhetését, nehezítené a régóta működő ellátási láncok működését és növelné az élelmiszerárakat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?