Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt egy-két év piaci folyamatai kedvezőtlenül érintették a hazai élelmiszerágazatot, amely jelentős pozíciókat is vesztett az importtermékekkel szemben - mondta el az Alapvetés podcast adásában Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke Siófokon, az Agrárszektor konferencián. A rendezvényen nyilatkozott Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a növénytermesztési ágazat problémáira szintén a termékpálya egészének, így az élelmiszeriparnak a fejlesztése a megfelelő válasz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mind mennyiségében, mind pedig a minőséget illetően visszavettek a keresletből a hazai vásárlók, pedig a válság előtti években már szívesebben vették a magasabb polcon elhelyezett termékeket is. Az elmúlt időszak élelmiszer-drágulására viszont a "lefelé vásárlással" reagáltak a fogyasztók - mondta el az Alapvetésben, a Portfolio agrár- és élelmiszeripari podcastjében Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke.

Az adásban megszólal Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója is, aki szerint a klasszikus szántóföldi növénytermesztés újabban tapasztalható gyenge jövedelemtermelő képessége újra felértékeli a régi igazságot, amely szerint a "terményt bőrben kell eladni". Ennek értelmében a minél magasabb hozzáadott értékkel léphet előre az ágazat, amelyben az élelmiszeriparnak, és az ágazatba érkező vidékfejlesztési forrásoknak is kulcsszerepük van. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?