Csak ezek a párizsik kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet

Csak ezek a párizsik kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet

agrarszektor.hu
Újabb népszerű termékkör vett részt a Nébih Termékmustráján: ezúttal párizsik kerültek az asztalra. A vizsgálatfolyamat eredménye alapján 13 termék gyártója, forgalmazója nyerte el a pályázás lehetőségét a KMÉ-védjegy arany fokozatára. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei ezúttal párizsikat vizsgáltak a Termékmustra, vagyis a Nébih komplex vizsgálati rendszerében. A kínálatot feltérképező polcfelmérést és a nevezést követően összesen 38 termék került nagyító alá a hivatal laboratóriumaiban. A szeletelt és rúd kiszerelésű párizsik jelölésvizsgálatát is elvégezték a szakemberek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A minőségmustrán végül 19 párizsi vehetett részt, ahol az Agrárminisztérium és a Nébih munkatársai mellett a termékcsoport gyártói és forgalmazói, szakbizottságok, egyesületek, szakmai szervezetek képviselői, dietetikusok, gasztronómiai szakértők és egyetemi oktatók kóstolták meg és értékelték a termékeket. A csomagolásvizsgálatot követően kialakultak a végleges pontszámok. Az összesített eredmények alapján 13 párizsi, húsösszetételük szerint két baromfi, négy sertés, három borjú és sertés, három marha és sertés, valamint egy marha párizsi, került a legjobbak közé. Ezzel az adott termékek gyártója, forgalmazója számára megnyílt a lehetőség a KMÉ arany fokozatának pályázására - írja a Nébih

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?