2023. május 29. hétfő Magdolna

Te is észrevetted, hogy olcsóbbak lettek ezek az élelmiszerek a magyar boltokban?

agrarszektor.hu
Továbbra is vegyesen mozognak az élelmiszerárak itthon, jó hír lehet viszont, hogy több termék is olcsóbb lett valamelyest, de még mindig messze vagyunk a régi árakhoz. Az elmúlt hónaphoz képest nem változtak jelentősen az árak, egyedül az alma került többe, mint áprilisban. Június elsejétől pedig jönnek a kötelező akciók a hazai üzletekben, de vannak már olyan élelmiszerboltok, ahol jelenleg is vannak árengedmények. 

Jó hír, hogy az almán kívül szinte minden olcsóbb lett. 28 százalékkal csökkent a margarin, 14 százalékkal a fürtös paradicsom, és 13 százalékkal a száraztészta ára. Az is elmondható, hogy a kenyér, a sertéspárizsi, és a tejföl fixen tartja az árát már három hónapja, ahogy az M-es tojás, illetve a 2,8 százalékos UHT tej is, bár ez utóbbi kettőről azért azt érdemes tudni, hogy ársapkás termékek - írja az atv.hu.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csökkenhet az infláció Magyarországon

A Portfolio makroelemzője, Hornyák József szerint javíthat a helyzeten, hogy fokozatosan mérséklődik az infláció. Mint fogalmazott, a jelenlegi 25% körüli infláció lassan, de biztosan 20% közelébe ereszkedik, nyár után pedig a 15% sem kizárt.A szakértő megjegyezte azt is, hogy utoljára a 2008-as világgazdasági válság idején volt ilyen jelentős a visszaesés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?