Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Nádudvaron

Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Nádudvaron

agrarszektor.hu
A minőségi termékfejlesztés, a precíziós gazdálkodás dinamikus fejlődése és az agrárszakember-utánpótlás biztosítása érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a NAGISZ Zrt.-vel Nádudvaron.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A több mint hetvenéves NAGISZ Csoport a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjeként jelen van a növénytermesztés, a keveréktakarmány-gyártás, a tej- és húskészítmények, valamint az építőipar piacán. Legfőbb termékeik a vágósertés, a húshibrid naposcsibe, a pulyka, napospipe és tenyésztojás, a keveréktakarmányok és premixek, valamint a különböző tej-, hús- és mirelit termékek, így az együttműködés főként ezeken a területeken lehetséges az agráregyetemmel.

Ma egy olyan agrárvállalkozás és egy olyan felsőoktatási intézmény képviseletében írunk alá együttműködési megállapodást, amelyek székhelyének neve szorosan, évtizedek alatt összefonódott az agráriummal. De ahogy a tizenhét cégből álló NAGISZ Csoport sem kizárólag Nádudvart jelenti, úgy a MATE agrártudományi erőcentruma sem csak Gödöllőt, hiszen az egyetem oktató- és kutatóhelyei mindenütt megtalálhatók az országban. Ily módon a most megkötött együttműködés a teljes magyar agráriumra pozitív hatást fog gyakorolni

- mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor a stratégiai együttműködés ünnepélyes aláírási eseményén Nádudvaron.

A most kötött megállapodás részeként a NAGISZ Zrt. többek között gyakorlati és kutatási helyszínt biztosít a jövőbeli agrárszakemberek oktatásához, továbbá támogatja munkavállalóit a MATE által szervezett szakirányú továbbképzéseken, posztgraduális képzéseken való részvételben és népszerűsíti azokat partnerei körében. Emellett a felek közös duális képzések létrehozására is törekedni fognak a fent említett területeken.

Benedek Fülöp, az igazgatóság elnöke az együttműködés kapcsán kiemelte, hogy csak a legjobb szellemi felkészültséggel és annak gyakorlati alkalmazását biztosítani tudó szakemberekkel lehet boldogulni és a teljes magyar mezőgazdaságot modernizálni. A mindennapi munka során ugyanis a világ legjobb üzemeivel kell versenyezni, oktatásban, tudományban, technológiában és főleg a végrehajtásban, a produkált eredményekben és a hatékonyságban. Olyan bázist kell tehát Nádudvar térségében kialakítani, ami nemcsak a helyiek, de általánosan a magyar agrárium tekintetében is az élvonalat képviselik.

A növénytermesztésben és az állattenyésztésben is rendkívül fontos hívószavak a precíziós gazdálkodás, a digitalizáció, az automatizálás, a robotika, az adatgyűjtés és az ezeken alapuló döntéshozatal. A NAGISZ Csoport elmúlt években megvalósított beruházásai és jövőben tervezett fejlesztései is mind ezek köré összpontosítanak. A kollégák gyakorlati tapasztalatai és a legmodernebb technológiai színvonallal létrehozott épületegyüttesek tehát mind kiválóan alkalmasak arra, hogy megfelelő gyakorlati hátteret biztosítsanak ahhoz a magas színvonalú elméleti tudáshoz, amit Magyarország legnagyobb agrár-felsősoktatási intézménye képvisel

- tette hozzá Kovács Herman vezérigazgató.

Címlapkép: Balázs Gusztáv

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?