Lázár János: óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban

Lázár János: óriási változások jöhetnek a magyar élelmiszeriparban

agrarszektor.hu
Magyarország 20 millió ember élelmezésére is képes lenne, de még saját magát sem tudja ellátni, ezért szorul importra az élelmiszeriparban, mondta Lázár János kormánybiztos a Rádió 7 csütörtöki műsorában. A politikus szerint Magyarországon korszakváltás előtt áll az élelmiszeripar.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarország 20 millió ember ellátására is képes lenne, azonban még saját magát sem látja el: importra szorul az élelmiszeriparban, jelentette ki Lázár János. A kormánybiztos szerint önellátásra kell törekedni, illetve arra, hogy az ország a határon túli térségeket is el tudja látni élelmiszerrel, írta meg a Promenad.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A politikus szerint kedvező az elképzelések fogadtatása, ezért a kormány a jövőben nagy erőforrásokat csoportosít át az élelmiszeriparba. Magyarországnak 10 év múlva nemcsak járműipari high-tech országnak kell lennie, hanem jó minőségben és extra mennyiségben kell élelmiszert is előállítania. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott, az élelmiszeripar korszakváltás előtt áll.

Lázár János erről december 3-án a Portfolio Csoport által idén a 8. alkalommal megszervezett Agrárszektor Konferencián fog részletesebben beszélni. A kormánybiztos először a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél megvalósuló állami mintagazdasági program ismertetésével fogja bemutatni a magyar agráriumban elkezdődött modellváltást, majd egy kerekasztal-beszélgetésen fogja megvitatni az ágazat szakértőivel, hogy mit kellene tartalmaznia egy új agrárgazdasági "new deal-nek?

Az Agrárszektor Konferencia idén rendhagyó módon, online kerül megrendezésre, ami azt jelenti, hogy az előadók, a kerekasztal-beszélgetések és az előadások élőben lesznek közvetítve. A szervezők a konferencián résztvevőknek egyedülálló networking lehetőségeket, élő kapcsolatépítést, privát videó call-okat és interaktív szobákat biztosítanak, épp csak az élő koccintásra fog hiányozni.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Címlapkép forrása: Rádió 7)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55