Ismét bevásárolt a Tranzit: a gyorsfagyasztott húskészítmények piacán lép előre

agrarszektor.hu
Folyamatosan terjeszkedik a Tranzit-csoport, és eközben még a fejlesztésekre, felújításokra is vannak tartalékai. Úgy tűnik, jó döntésnek bizonyult összeállni a francia LDC-vel. Hamarosan Európa piacán is jól látható üzemméret jön létre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bevásárolt a francia-magyar baromfiipari óriás, az LDC-Tranzit, egy debreceni gyorsfagyasztott hústermékeket gyártó céget vett meg - adta hírül a forbes.hu. "A magyar baromfiipar kicsi: körülbelül 60 ezer ember dolgozik a szektorban, de ez a világpiacon és Európában nem számít. Ha holnaptól kezdve Magyarországon egy darab csirkét nem vágnának le, nem tűnne fel senkinek, ugyanúgy lenne csirkehús a boltokban.

Ha nem lépünk előre, ha nem vesszük fel a versenyt a nagy világpiaci szereplőkkel, lemaradunk."

- mondta Szabó Miklós, a Tranzit csoport alapítója fél évvel ezelőtt a lapnak. Ezért a cégcsoport három éve folytat akvizíciókat mind Magyarországon, mind Európában. Ennek részeként 2018-ban közös vállalati szerződést kötött Európa legnagyobb baromfi-előállítójával, a francia LDC-csoporttal. Most újabb céggel bővült az LDC-Tranzit.  A hír múlt héten a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán is megjelent, de a hivatal jóváhagyására mindez idáig várnia kellett a feleknek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az LDC-Tranzit a Marnevall Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. részvényeinek 100 százalékát vásárolta meg. A szintén debreceni székhelyű Marneváll a "kényelmi élelmiszerekre", azaz gyorsfagyasztott húskészítményekre fókuszál. A cég két korszerű üzemmel rendelkezik (Debrecenben és Törökszentmiklóson), közel 200 főt foglalkoztat, és több mint 30 éves hagyománnyal rendelkezik a baromfi-továbbfeldolgozás területén. 2018-ben Superbrands díjat kapott, termékeik megtalálhatóak többek között az Auchanban, a Sparban, a Tescóban és a Family Frostnál is.

Nagy terjeszkedési boom
A Szabó család érdekeltségébe tartozó debreceni Tranzit Csoport vezető szerepet tölt be a hazai víziszárnyas-piacon. A cég 2017-ben megvásárolta a szintén baromfiágazatban érdekelt nyírbátori Bátortrade Kft.-t, illetve több más, vele szorosan együttműködő baromfiágazati vállalkozás baromfitelepeit, vágóhídját és egyéb eszközeit. E tranzakcióval a csoport tevékenységi köre - a pecsenyekacsa- és húsliba-termelés mellé - csirkeneveléssel és -feldolgozással egészült ki, miközben Európa legnagyobb, egy kézben lévő víziszárnyasférőhely-kapacitása jött létre. 2018-ban pedig az 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkező francia LDC-vel alkottak közös vállalatot, amelynek célja az volt, hogy a szakmai partner segítse a Tranzitot a nemzetközi terjeszkedésben és a befektetésben, valamint növeljék a cégméretet a nagyobb kockázatú külföldi befektetésekhez. 2019-ben összesen 20 milliárd forintra tehető beruházást indított a Tranzit-csoport, amelyből vágóhíd-rekonstrukciót és telephelybővítést hajt végre, valamint takarmánykeverő- és továbbfeldolgozó üzemet létesít, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Ezen felül a termékpaletta és az exportpiacok bővítésére fókuszálnak, jelenleg ugyanis csak néhány saját termékkel vannak jelen a magyar piacon. A cégcsoportot évek óta Szabó Miklós fia, Szabó Ákos irányítja.

Címlapfotó: marnevall.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?