Aranyesőben fürdött a magyar borászat

agrarszektor.hu
A rangos párizsi Vinales Internationales-en és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) legnagyobb borversenyén, a berlini Wine Trophy-n a Varga Pincészet összesen kilenc aranyérmet söpörhetett be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A világ hat nagy nemzetközi borversenyéből kettőnél már a napokban megszülettek az eredmények. A Vinales Internationales-en kilenc aranyérem került magyar borászatokhoz, amiből a legtöbbet, hármat a Varga Pincészet nyert az Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc, Royal Egri Hárslevelű és az Aranymetszés Debrői Hárslevelű boraikkal. A Wine Trophy-n pedig hat magyar aranyérem született, óriási meglepetésre mind a hatot a Varga Pincészet hozhatta haza. A Párizsban nyertes három Varga boron kívül aranyérmet kapott még a Varga Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát, az Aranymetszés Friss Badacsonyi Olaszrizling és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling.

A kilenc Varga aranyérem óriási jelentőségét az is mutatja, hogy egy magyar pincészet általában 5-6 évenként nyer három aranyérmet, de arra még soha nem volt példa, hogy a szakmai zsűri egy versenyen hat arannyal tüntesse ki valamelyiket. A legutolsó nagy sikert is a Varga Pincészet aratta, 2017-ben a világ egyik legfontosabb borversenyén, a bordeaux-i Challenge International du Vin-en három aranyat nyert.

Szüretelnek egy Varga borhoz (MTI, Szigetváry Zsolt)
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?