Rengeteg gazda gondozza így a teheneit: a profik már így csinálják

Rengeteg gazda gondozza így a teheneit: a profik már így csinálják

agrarszektor.hu
Már 100 ezer DeLaval lengő tehénkefe vakarja a tehenek hátát szerte a világon. A gyártó első ilyen eszköze 2003-ban jelent meg a piacon, mára pedig már több mint 80 országban elérhetőek ezek az állatjóléti berendezések.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Óriási mérföldkövet ért el a tejipari és mezőgazdasági gépeket gyártó DeLaval: a svéd vállalat által tervezett lengő tehénkefék immáron 5 millió állat jólétéhez járulnak hozzá - olvasható a vállalat oldalán. Ezeknek a falra felszerelhető eszközöknek köszönhetően a tehenek maguk döntik el, mikor vakaróznak. William Eriksson, a cég termékmenedzsere elmondta, hogy a kefe szabadon leng minden irányban, és csak akkor kezd el forogni, amikor érintkezik a tehénnel. A sörték hossza és keménysége biztosítja a vérkeringés serkentését, így a kefe használatával a tehenek tiszták és nyugodtak maradnak, ami pedig a tudományos tanulmányok szerint jótékony hatással van a tejtermelésre.

A DeLaval időközben piacra dobta a tehénkefe legújabb, 2022-es szabadalmaztatott változatát, aminek a korábbi modellhez képest robosztusabb a kialakítása és egyszerűbb a felszerelése. Ahogy William Eriksson is rámutatott, hogy az új termékhez ráadásul csomagolóanyagot is használnak, így most 30%-kal több kefe fér el egy teherautón, ami lényegesen hatékonyabb szállítást tesz lehetővé.

(Címlapkép forrása: DeLaval)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02