Szívinfarktust kaptak a kacsák az állatvédőktől

agrarszektor.hu
Összezárták magukat az állatvédők a kacsákkal egy belga farmon. A 40 aktivistát csak hosszú órák alatt sikerült eltávolítani a madarak közül, akik eközben gyakorlatilag szívinfarktust kaptak. Az állatvédők szerint nem miattuk pusztultak el a madarak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Állatvédőket hibáztat egy belga gazda közel 500 kacsa haláláért. Az Animal Resistance csoport negyven aktivistája múlt hét szombaton behatolt a nyugat-flandriai, hízott kacsamájat előállító gazdaságba. Ezután bezárták magukat a battériákba, és onnan követelték az üzem bezárását. A közjáték több mint hat órán át elhúzódott, ennyi ideig tartott, amíg a rendőrség speciális egysége ki tudta szedni a tüntetőket a ketrecekből - tudósít a farminguk.com.

A kérdéses farmot egyébként 2023-ban mindenképpen be kellett volna zárni, mivel a flandriai kormány a hízottmáj-előállítás fokozatos felszámolásáról döntött. A gazdaság vezetője, Filip Callemeyn az akció után azzal szembesült, hogy 183 állat azonnal elpusztult a stressz hatására, további 300-at pedig kényszervágásra kellett küldeni. Az Animal Resistance csoport visszautasította, hogy köze lenne az állatok halálához.

Az állattenyésztés jövőjéről is tájékozódhat a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

Az agrárszektor.hu korábban már beszámolt róla, hogy a hasonló esetek Németországban a leggyakoribbak, a legkirívóbb az volt, amikor több ezer pulyka taposta egymást halálra az aktivisták támadásakor. A helyzeten a jogszabályok szigorításával, az erőszakos birtokháborítás bűncselekménnyé minősítésével próbál javítani a jogalkotó.

EZ IS ÉRDEKELHET

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58