Már Miskolctól 50 kilométerre szaladgált a medve - nem volt árnyéka

agrarszektor.hu
A mintegy 1200 lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen több szemtanúja is volt a medve látogatásának - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában vasárnap. Szalonna 50 kilométerre van Miskolctól.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán láttak egy medvét, ahogy végigszaladt a településen. Két szemtanúja is volt az esetnek. A szemtanúk az Aggteleki Nemzeti Parknak fotókat is küldtek. A szakemberek a településen kívül is találtak nyomokat, s azok alapján úgy vélik, kifejlett példányról lehet szó - mondták.

Rózsa Sándor, a nemzeti park osztályvezetője az M1-nek azt mondta, ha valaki medvével találkozik, legyen megfontolt, ne kapkodjon, ne tegyen olyat, amit a medve támadásnak vélhet. Az osztályvezető közlése szerint az elmúlt években több lakott településen is láttak medvék. Tavaly júniusban például Miskolcon filmeztek le egy medvét, ahogy keresztülszaladt az úton - hangzott el a Híradóban. Szalonna csak 50 kilométerre van a nagyvárostól.

Eközben Balu, a 11 esztendős barnamedve nem látta meg az árnyékát a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A népi időjóslás évszázados tapasztalatai szerint, ha február 2-án borult az idő, azaz a medve nem látja meg az árnyékát, azt jelenti, hogy a tél már nem tart sokáig, és viszonylag hamar átadja majd a helyét a tavaszias időnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?