Mi történik itt? Eltűnt több százezer magyar az országból

Mi történik itt? Eltűnt több százezer magyar az országból

agrarszektor.hu
Véget ért a 2022-es összeírás Magyarországon, és bármennyire is hihetetlen, úgy tűnik, hogy "eltűnt" nagyjából 400 ezer magyar. A Központi Statisztikai Hivatalhoz (KSH) ugyanis legfeljebb 9,3 millió állampolgárról érkezhetett adat, miközben a lakosságszám nagyjából 9,68 millió. Elsőre gondolhatnánk, hogy nem mindenki töltötte ki a kérdőívet, de nem csak ez állhat a háttérben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az előző népszámlálás adataiból tovább számolva a KSH még idén januárban is azt közölte, hogy a magyar népesség létszáma 9689010 fő. Ehhez képest legfeljebb 9,3 millió állampolgárról érkezhetett adat, tehát majdnem 400 ezer a differencia. Több számlálóbiztos is megerősítette: a szülők bediktálták külföldön dolgozó gyermekeik adatait, vagyis a tényleges hiány minden valószínűség szerint ennél is nagyobb. Sokan lehetnek olyanok, akik már külföldön élnek, nincs is magyarországi lakásuk, így eleve bele sem kerültek a népszámlálásba, vagy ha van is ingatlanjuk itthon, nem jutott el hozzájuk a népszámlálási felhívás - írja a Népszava. Így hát ennek és más fennakadást okozó hibának (informatikai hibák, hosszú kérdéssorok stb.) köszönhetően jöhetett ki a közel 400 ezres mínusz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?