Megválasztották az év legjobb pénzügyi vezetőjét: mutatjuk, ki lett az

Megválasztották az év legjobb pénzügyi vezetőjét: mutatjuk, ki lett az

agrarszektor.hu
Janositz Balázst, a magyar takarmányiparban piacvezető UBM Holding gazdasági igazgatóját választották az év pénzügyi-gazdasági vezetőjének (CFO of the year). A díjat minden évben a Portfolio.hu által szervezett konferencián adják át és a szakmai zsűri döntése alapján azon vállalati szakemberek teljesítményét díjazzák, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a gazdasági-pénzügyi irányítás területén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Portfolio.hu által szervezett Future of Finance 2022 konferencia végén, kedden adták át a szakmai zsűri döntése alapján legjobbnak talált pénzügyi-gazdasági vezetőnek járó CFO of the year 2022 díjat, melyet idén Janositz Balázs, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett UBM Holding Nyrt. gazdasági igazgatója vehetett át. A Credit Management Group által alapított CFO of the year díjat 2017 óta a Portfolio.hu által szervezett CFO-konferenciákon adják át, elismerve azokat a vállalati szakembereket, akik sikerrel alapozták meg cégük jövőjét. Kozma András, a Credit Management Group ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szakmai zsűri döntése alapján azon vállalati szakembereket ismerik el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a gazdasági-pénzügyi irányítás területén, egyben példaként állítják őket az egész hazai üzleti közösség elé - írja az UBM sajtóközleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiemelte, hogy a szakmai tudás, az egyéni képességek és a személyiség mind-mind nagyon fontosak ahhoz, hogy a gyorsan változó gazdasági környezetben jó menedzsmentdöntések szülessenek. Az idei díj odaítélésekor a zsűri arra is kiemelten figyelt, hogy a háborúval, elszabaduló nyersanyagárakkal, finanszírozási költségekkel, vágtató inflációval és energiaválsággal terhelt időszak különösen nehéz környezetet teremt minden vezetőnek ahhoz, hogy megmutassa a képességeit. Mindezek alapján ítélték úgy, hogy Janositz Balázs, az UBM Holding Nyrt. gazdasági igazgatójának pályázata nyerheti el 2022-ben a CFO of the year díjat. Janositz Balázs 2019 óta dolgozik az UBM Csoportnál. Hozzá tartozik a gazdasági terület teljes körű felügyelete, így a pénzügy, a számvitel, a controlling, az adózás, a treasury az UBM által lefedett 5 országban (Magyarország, Románia, Szlovákia, Ausztria, Szerbia).

EZ IS ÉRDEKELHET

Vezetése alatt a Csoport jogi struktúráját egyszerűbbé, átláthatóvá tették, a szükséges szervezeti és informatikai fejlesztéseket végrehajtották. 2022-ben a cégcsoport sikeresen vont be 5 milliárd forint tőkét növekedési céljai elérése érdekében (Hiventures). A szakember 1998-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen számvitel és vállalatértékelés szakon, ezt követően 2000-ben megszerezte a jogi szakokleveles közgazdász képesítést. Pályafutását a Starkey Laboratories-nél gazdasági igazgatóként kezdte, majd 2001-ben a Ferrerohoz igazolt. Itt kezdetben főkönyvelő és pénzügyi igazgató volt, majd regionális pénzügyi igazgatónak nevezték ki. 2007-ben csatlakozott a DHL Supply Chain-hez, ahol előbb pénzügyi igazgatóként, majd ügyvezető igazgatóként dolgozott. 2017-ben a BP Castrol üzletágához igazolt, ahol 2019-ig kontrolling vezető volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58