Figyelmeztet a NAK: sokat bukhat az az őstermelő, aki erről megfeledkezik

Figyelmeztet a NAK: sokat bukhat az az őstermelő, aki erről megfeledkezik

agrarszektor.hu
A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) arra hívta fel az őstermelők figyelmét, hogy milyen feltételek együttes fennállása esetén voltak jogosultak a kedvezményes adózásra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2020-as évre vonatkozó hatályos jogszabályok értelmében a mezőgazdasági őstermelőként történő adózás előfeltétele volt az érvényes őstermelői igazolvány megléte - írta meg a NAK. Ez azt jelenti, hogy a 2020. december 31-ig hatályban lévő a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) kormányrendelet alapján az őstermelői igazolvány akkor volt érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos volt. Így a 2020-as évre kiváltott értékesítési betétlap hiányában az őstermelői igazolvány 2020. évre nem minősült érvényesnek, így őstermelői adózásra nem jogosít, valamint sajnálatosan a betétlap kiállítására utólagosan nincsen lehetőség.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?