Tömegével költöznek a magyarok vidékre: ezért vesznek most sokan tanyát

Tömegével költöznek a magyarok vidékre: ezért vesznek most sokan tanyát

MTI
Megállt a tanyán élők számának csökkenése, ami részben annak köszönhető, hogy egyre többen ismerik fel ennek az életmódnak az előnyeit - mondta az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Viski József elmondta, mintegy 300 ezer ember él külterületen Magyarországon, közülük mintegy 200 ezer a tanyasi; a tanyák jellemzően Pest, Bács-kiskun és Csongrád megyében találhatók. Kérdésre elmondta azt is, minden évben hatalmas az érdeklődés a Tanyafejlesztési program forrásaira, ráadásul idén tovább lehetett igényelni, mint eddig. Idén mintegy kétmilliárd forintra pályázhattak a tanyán élők - tette hozzá. A pályázaton hatszáznegyven pályázó jutott a maximális támogatáshoz, vagyis hárommillió forinthoz - jelezte a helyettes államtitkár.

Mint elhangzott, a mostani a kilencedik év, amikor állami támogatás igényelhető tanyafejlesztésre. A kormány összességében 13 milliárd forintot fordított erre, de további 10 milliárd forinttal az önkormányzatok is támogatták a fejlesztéseket - hívta fel a figyelmet Viski József.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?