Figyelem! Fontos változás történt az őstermelői jogviszony igazolásával kapcsolatban

Figyelem! Fontos változás történt az őstermelői jogviszony igazolásával kapcsolatban

agrarszektor.hu
2021. január 1-jétől, a családi gazdaságokat érintő törvénymódosítás alapján a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (Agrárkamara) vezeti az őstermelők nyilvántartását. A Nébih kéri az érintetteket, hogy a továbbiakban az őstermelői jogviszonyt igazoló hatósági bizonyítványok kiállítását közvetlenül az Agrárkamaránál kérelmezzék!

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hatályba lépett jogszabályváltozások alapján ez év elejétől az Agrárkamara vezeti az őstermelői nyilvántartást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által üzemeltetett élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben - írja a Nébih. Ez a változás egyúttal azt jelenti, hogy a továbbiakban az Agrárkamara látja el a mezőgazdasági őstermelők és az őstermelők családi gazdaságának nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladatokat is. Ennek megfelelően a Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy amennyiben a mezőgazdasági őstermelők és őstermelők családi gazdaságának nyilvántartása alapján hatósági bizonyítványra van szükségük, azt már nem a Nébihnél, hanem az Agrárkamaránál kell kérelmezniük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?