Óriási változások jönnek az agráradózásban 2021-től: ez rengeteg magyar gazdát érint

Óriási változások jönnek az agráradózásban 2021-től: ez rengeteg magyar gazdát érint

MTI
Jelentős adókedvezményben részesülhetnek a családi gazdaságok annak az agráradózás reformjáról szóló törvényjavaslatnak köszönhetően, amelyet a napokban fogadott el az Országgyűlés. Az új jogszabály akár már január 1-én hatályba léphet. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban közölte: a törvényjavaslatot az Agrárminisztérium (AM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) terjesztette elő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy István agrárminiszter a videóban emlékeztetett, hogy az Országgyűlés elfogadta a családi gazdaságokról szóló törvényjavaslatot, így az új jogszabály január 1-én hatályba is léphet. A három új működési formának köszönhetően csaknem 300 ezer őstermelő és a családi gazdaságok mintegy 83 ezer dolgozója számára válik kedvezőbbé és könnyebbé az adózás, megújul és egyszerűbb lesz a családi gazdaságok működése.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!
Célunk, hogy csökkentsük az agráriumot érintő adminisztrációs terheket, erősítsük a családi gazdaságokat, és javítsuk a mezőgazdaság versenyképességét. A mostani egy nagyon jelentős lépés ezen az úton

- tette hozzá a tárcavezető.

Maszlik Zoltán, családi gazdálkodó elmondta, hogy a családja minden tagja a gyerekektől kezdve a gazdaságukban dolgoznak, és ez egy jövőkép számukra, itt el tudják képzelni a megélhetésüket. A törvény által biztosított kedvezmények, adókedvezmények lehetőséget nyújtanak arra, hogy fejlesztéseket tudjanak végrehajtani a jövőben.

Kovács László agrármérnök, méhtenyésztő kiemelte, hogy az új törvény, amely a családi gazdaságok megerősödését, növekedését, fejlődését biztosítja, ezáltal a generációváltást is elősegíti, a vidék megtartó erejét növeli, és egy új perspektívát nyit a gazdálkodók számára. Hosszú távon jó megélhetést biztosít a családoknak - tette hozzá a videóban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02