Kémsztori bontakozik ki egy agrárszoftver körül

agrarszektor.hu
A handelsblatt.com értesülése szerint kémkedéssel vádolnak egy kínai származású, volt Monsanto-alkalmazottat Amerikában. Akkor csaptak le rá, amikor mezőgazdasági szoftverekkel a táskájában beszállni készült a repülőgépbe.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jól ismert amerikai vegyipari konszern, a Monsanto egyik korábbi, kínai származású alkalmazottját csütörtökön fogták el Washingtonban. A férfit ipari titkok kicsempészésének kísérletével vádolják. A 42 éves Haitao Xiang csaknem 10 éven át, 2008 és 2017 között dolgozott az óriáscégnél, és azelőtt vált ki a kötelékéből, hogy a vállalat a német Bayer tulajdonába került. A repülőtéren már szövetségi nyomozók fogadták, és még mielőtt a gép fedélzetére szállhatott volna, feltartóztatták - közölte a washingtoni ügyészség. Mint kiderült, a gyanú megalapozott volt: Haitao Xiang  a Monsanto tulajdonát képező, mezőgazdasági szoftvereket tartott magánál.

Az amerikai vegyipari konszern 2018 nyarán került a Bayer tulajdonába. A cég nemcsak a növényvédő szerek, hanem vetőmagok piacán is meghatározónak számított, valamint élen járt a gazdálkodást támogató szoftverek fejlesztésében is.

Nyitókép: content.linkedin.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?