A Bayer kivásárolná magát a glifozátperekből

agrarszektor.hu
Maga a Bayer még nem erősítette meg az összeget, de a Bloomberg már tudni véli, hogy 8 milliárd dollárt ajánlottak a perben közvetítő amerikai ügyvéden keresztül, ha ezzel valamennyi glifozátper egyszer és mindenkorra véget ér. A részvényesek örömmel fogadták annak hírét, hogy megegyezés születhet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tegnapi hírek szerint a Bayer hajlandó 8 milliárd dollárt fizetni, ha ezzel kiszállhat az Egyesült Államokban zajló valamennyi kártérítési perből. Erről elsőként a Bloomberg tudósított, míg más hírforrások cáfolták az értesülést. A zavart csak fokozta, hogy a Bayer nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Kenneth Feinberg amerikai ügyvéd, aki a glifozátperekben közvetít a felek között, azonban azt mondta: a vegyipari cég nem tett ilyen ajánlatot.


Ezzel együtt az is tény, hogy Werner Baumann, a Bayer vezetője július végén egy szakértőkkel folytatott telefonos konferencián nyitottnak mutatkozott arra, hogy bizonyos feltételekkel belemenjen egy ilyen alkuba.

A kártérítés összegének azonban "méltányosnak" kell lennie, és ezzel véget kell érnie az egész perlavinának

- mondta Werner Baumann. Az USA-ban18.400 kártérítési igényt nyújtottak be a hatóanyag által okozott egészségügyi károk miatt. A cég hivatalos kommunikációjában még mindig az szerepel, hogy meg van győződve a glifozát ártalmatlanságáról, amit a bíróság előtt is bizonyítani fog.

Az elemzők szerint nem sok az esély arra, hogy 8 milliárd dollárral kivásárolhassa magát a perekből a Bayer. A részvényesek viszont örömmel vették ennek a lehetőségét, és a cég papírjainak értéke jelentősen emelkedett a nap folyamán.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?