Brutális károkat okozhat az aszály: százmilliárdos kiesésre számíthatnak a magyar gazdák

MTI
Akár százmilliárdos nagyságrendű bevételkiesést is okozhat az aszály a magyar gazdáknak - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) osztályelnöke az M1 aktuális csatorna Híradójának szerdán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt másfél hónapban feleannyi csapadék esett, mint a sokéves átlag. Ekkora aszályra az elmúlt 20 évben nem volt példa - jegyezték meg a Híradóban. 

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A vízhiány főleg az őszi gabonákat érinti: a búza és a repce van a legnagyobb veszélyben. Valahol ki sem csírázott a növény, máshol fele akkora, mint ilyenkor lenni szokott. A tényleges károk a szokásos áprilisi állapotfelmérésből derülnek majd ki - mondták a műsorban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?