Érkeznek a támogatási előlegek - Ellenőrizze, Ön is ennyit kapott?

agrarszektor.hu
A forint gyengesége miatt jó árfolyamon számolják el idén az euróban érkező agrártámogatásokat. Az előleg mértéke nagyjából a teljes támogatás 68 százalékával egyezik meg. Jövőre a maradék összeg a szokásosnál később futhat be a bankszámlánkra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Európai Központi Bank által közreadott, 2018. szeptember 28-i hivatalos árfolyam 324,37 forint/euró, ennek alapján kerültek meghatározásra a 2018. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó hazai támogatási összegek és kezdődhet meg az előlegfizetés - áll az Agrion Vállalkozásfejlesztő Iroda hírlevelében. Az egyes ágazati támogatások közül a termeléshez kötött anyajuh- és tejhasznú tehéntámogatás mellett a fiatal mezőgazdasági termelőket és a kistermelőket érintő jogcím esetében is megindul a kifizetés 2018-ban.

A területalapú alaptámogatás (SAPS) - zöldítés nélkül számított - előzetes összege 47 862,44 forint/hektár. Ebből most legfeljebb 32 536 forint érkezhet a bankszámlánkra. Zöldítés címén pedig legfeljebb 18 397 forint a kifizethető összeg. Az előlegfizetésre legkésőbb november végéig van lehetőség, utána a részfizetések kezdődnek meg. Ezentúl - főszabály szerint - a 2018. évi egységes kérelmek után járó támogatásokat 2019. első félévének végéig kell a Magyar Államkincstárnak megítélnie és kifizetnie.

Az egyes jogcímekre járó előlegek:

Forrás: Agrion Vállalkozásfejlesztő Iroda
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?