Mészáros Lőrincnél bukkant fel Fazekas volt államtitkára

agrarszektor.hu
Poprády Géza, a Földművelésügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára lett a vezérigazgatója a herceghalmi Agrosystem Zrt.-nek, amelyet a közelmúltban vásárolt meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A hazai agráriumban egyre nagyobb teret hódító milliárdos befektető az a szintén herceghalmi Talentis Group (TG) Zrt. megvásárlása révén szerezte meg az Agrosystemet is, amellyel együtt csaknem 4 ezer hektár bérelt állami földterülethez is jutott.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az agrárszektor.hu információi szerint Poprády Gézát nevezték ki a közelmúltban az Agrosystem Zrt. vezérigazgatójává azt követően, hogy Mészáros Lőrinc megvásárolta Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdostól a Talentis Group Zrt.-t. Az Agrosystem közvetlenül a TG tulajdonában van.

Poprády Gézát 2011-ben az agrárkamara átalakítását felügyelő biztossá nevezték ki, majd később a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vezette vidékfejlesztési tárca közigazgatási államtitkára lett. A minisztérium vezetéséből 2014-ben, a harmadik Orbán-kormány megalakulása előtt távozott. (Utódjává Simon Attila Istvánt nevezték ki, aki azóta szintén megvált a tárcától, és a közelmúltban a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként bukkant fel).

Az Agrosystem a korábban állami tulajdonú Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) utódaként működik, amelyet 2001-ben privatizáltak. Akkor a céggel együtt az állam összesen 3960 hektárnyi állami földterületet adott bérbe ötven évre, amelyek bérleti ideje így 2051 nyarán jár le. Bár a területek egy részét a tavaly indított állami földértékesítési akciókban eladták, illetve eldják, azok a bérleti idő végéig továbbra is az Agrosystem használatában maradhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?